Begeleiding

Samen naar verbetering

Wenst u een maximale kans op slagen voor uw verbeterprojecten? Lees dan hieronder meer over hoe wij u daarbij kunnen begeleiden.

Met PDCA.be, de unieke verbetertool ontwikkeld door Veltion, mikken we eerder op een samenwerking op lange termijn, waarbij samen naar verbetering wordt toegewerkt. De verbeteringsmethode van Veltion steunt op 3 peilers.

Doe-het-zelf

  • Wij zijn ervan overtuigd dat de eigen medewerkers de experts ter zake zijn. Zij zien in eerste instantie de verbeteringsopportuniteiten en bovendien zijn zij ook het best geplaatst om deze opportuniteiten te realiseren.
  • Om dit verbeteringsproces in goede banen te leiden is er wel nood aan een deskundige begeleiding inzake “HOE”. Wanneer een verbeteringsopportuniteit de toepassing vereist van een bepaalde verbeteringstechniek, zal deze kennis worden aangereikt aan de medewerkers op de werkvloer. Niet eerder.
  • Alle interventies zijn gebaseerd op reële problemen, vastgesteld tijdens de dagelijkse operationele werkzaamheden. Op die manier krijgen de medewerkers niet het gevoel dat buitenstaanders eens komen vertellen hoe men moet werken.

Via een sluitende managementmethode

  • Via de gestructureerde Plan-Do-Check-Act aanpak van elk verbeteringsinitiatief wordt verzekerd dat elke voorgestelde oplossing wordt uitgevoerd, gecontroleerd én geborgd.
  • Via de PDCA.be online verbetertool die de implementatie verzekert, door centrale registratie van verbeteringsinitiatieven, de belangrijkste basis voor een goed verbetermanagement.
  • Zo wordt gezorgd dat iedereen enthousiast blijft, want door een directe betrokkenheid en actieve participatie zien uw medewerkers hun inspanningen vertaald in een aangenamere werkomgeving.

Met professionele begeleiding

  • De partners van Veltion zijn dynamisch en ervaren, door reeds jaren meer dan 45 Vlaamse kmo’s begeleid te hebben.
  • De samenwerking met de Universiteit Gent staat garant voor een professionele aanpak.
  • Wij brengen u in contact met bedrijven die dezelfde uitdagingen zijn aangegaan en inmiddels weten hoe continue verbetering moet worden geïmplementeerd en welke enorme voordelen eraan vast hangen.

De Veltion coaches

Lara Alboort

Trainer | Coach

Als productieplanner vergaarde Lara de nodige ervaring om aan de slag te gaan met de vele verbeteringen die in een productieomgeving vaak mogelijk zijn. Als Lean coach geniet Lara ervan om samen met de mensen op de werkvloer hun verbeterideeën om te zetten in de praktijk. Zelf werkt ze aan de continue verbetering van haar squash- en koppeldanscapaciteiten.

Arne Bracke

Trainer | Coach

Arne fietst doorheen zijn professionele leven als een tot Lean bekeerde ex-IT consultant. Met groot engagement en enthousiasme slaagt hij er telkens opnieuw in mensen te motiveren en stimuleren. Door het aanreiken van concrete tools om nog beter samen te werken behaalt hij samen met teams nuttige resultaten. Naast de werkvloer is een uitdaging op het volleybalterrein nooit veraf.

Tim Govaert

Zaakvoerder | Trainer | Coach

Als mede-oprichter van Veltion werd Tim gebeten door de Lean microbe op de Universiteit Gent. Als Lean coach kan hij zich elke dag uitleven in zijn passie voor ‘spreken voor publiek’. Tim is er van overtuigd dat Lean zowel een verbetering voor het bedrijf als voor de medewerkers teweegbrengt. Het grootste verbeterpotentieel bij Tim ligt in zijn zaalvoetbalcapaciteiten, welke hij met veel plezier bijschaaft.

Thomas Van Landeghem

Zaakvoerder | Verkoop | Trainer | Coach

Na inspirerende passages als Industrial Engineer in Disneyland Resort Paris en Lean adept aan de Universiteit Gent, bleek de oprichting van Veltion plots de ideale piste voor Thomas. Alles kan beter, beweerde Mark Uytterhoeven ooit; het is alleen zaak om de Vlaamse kmo te overtuigen dat de kans op slagen nihil is wanneer je niet het aanwezige potentieel op de werkvloer aanspreekt en dagelijks betrekt. In zijn vrije tijd kan je hem tegenkomen op de Vlaamse voetbalvelden of één van de andere werelddelen.